Zomercursus schilderen

maandag 17 juli 2017, 10:00 tot vrijdag 21 juli 2017, 12:00

Aanmelden voor de schildercursus kan via de website www.peterbrouwers.net. Peter Brouwers komt speciaal naar Daalhoeve om de cursus te geven. Op zijn website schrijft hij over de cursus het volgende.

'Elk jaar is het weer een feest om de kinderen aan de slag te zien met schetsen en prachtige tekeningen en schilderijen. Dit is het 6e jaar dat ik deze cursus geef en het blijft iedereen inspireren. Dat is ook mijn doel: kinderen helpen hun persoonlijke creativiteit tot expressie te brengen en een diepere laag te laten ontdekken in zichzelf en zo hun kwaliteit en talent verdiepen. En ondertussen hebben we veel plezier en pret samen met elkaar en de dieren. Dus wat houd je tegen? Aarzel niet en schrijf je zoon of dochter meteen in voor deze fijne en inspirerende cursusweek.

In de voetsporen van Keubeke Kuusj
Korte inhoud: Ook in Maastricht gaan we dieren natekenen en wel op kinderboerderij Daalhoeve te Daalhof. Op de boerderij zijn heel vele verschillende dieren te vinden; geiten, kippen, lama's, konijntjes, biggetjes en nog veel meer. De eerste twee dagen tekenen en schetsen we erop los om vooral veel inspiratie op te doen. Vanaf dag drie gaan de kinderen hun tekeningen en schetsen uitzoeken en eentje kiezen. Die gaan ze vervolgens groot tekenen, op het formaat van het schildersdoek. De rest van de week zijn we bezig met schilderen. De kinderen leren zo het hele proces ervaren van schets tot uiteindelijke schilderij, net als een echte kunstenaar dus!'

 

Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de cursus niet door. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer