Ophokplicht voorbij

De maatregelen hebben maar liefst vijf maanden geduurd en al die tijd mochten de vogels niet naar buiten. Ook moesten we ze afschermen van het publiek en daardoor was ons terrein feitelijk voor een deel afgesloten. Vervelend voor u, maar ook voor onder andere onze nandoe's en loopeenden. Heel goed daarom dat ze nu weer naar buiten kunnen.

De hele kwestie is voor ons wel aanleiding na te denken over welke plek het gevogelte in de toekomst krijgt op Daalhoeve. Gedurende vijf maanden waren hun omstandigheden belabberd, terwijl nergens in deze periode sprake was van vogelgriep in Limburg. Er is dus nooit enig risico geweest voor de vogels of voor u als bezoeker. Dan is zo'n maatregel toch wel behoorlijk straf. Het valt daarom te verwachten dat dit zich in de toekomst gaat herhalen. En de vraag is dan of we dat onze vogels willen blijven aandoen. 

We houden u op de hoogte. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer