Nieuw: biggen van onze Nederlandse landvarkens

De landvarkens zijn nieuw op onze boerderij. Anders dan de naam doet vermoeden, is het geen inheems varkensras, maar een Nederlands kruisingsproduct van twee landrassen: 5/8 Deens landvarken en 3/8 Duits landvarken. In de commerciële varkenshouderij worden deze varkens niet meer gehouden omdat ze niet rendabel zijn. Het voortbestaan van het ras is in ons land daarom in gevaar. Het behoud moet komen van kinderboerderijen zoals Daalhoeve. 

Wij houden de Nederlandse landvarkens omdat ze erg vriendelijk zijn en bovendien zeer vruchtbaar. Bovendien leveren de biggen straks lekker vlees op voor in onze boerderijwinkel. 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer