Nieuw: biggen van onze Nederlandse landvarkens

De landvarkens zijn nieuw op onze boerderij. Anders dan de naam doet vermoeden, is het geen inheems varkensras, maar een Nederlands kruisingsproduct van twee landrassen: 5/8 Deens landvarken en 3/8 Duits landvarken. In de commerciële varkenshouderij worden deze varkens niet meer gehouden omdat ze niet rendabel zijn. Het voortbestaan van het ras is in ons land daarom in gevaar. Het behoud moet komen van kinderboerderijen zoals Daalhoeve. 

Wij houden de Nederlandse landvarkens omdat ze erg vriendelijk zijn en bovendien zeer vruchtbaar. Bovendien leveren de biggen straks lekker vlees op voor in onze boerderijwinkel. 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer