Zonnepanelen op Daalhoeve

Sinds donderdag 21 november wordt het dak van Boerderij Daalhoeve versierd met zonnepanelen. Wethouder Duurzaamheid Albert Nuss opende de zonnecentrale, samen met kinderen van groep 6 van de Elckerlyc en Fons Olterdissenschool. De zonnepanelen zijn door de samenwerking met het bedrijf RoofTopEnergy, dat ze heeft ontworpen, beheert en exploiteert, geplaatst zonder een financiële bijdrage van de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Daalhoeve betaalt voor de stroom tien jaar lang een vaste stroomprijs. Met deze constructie is de boerderij een pilot-project in Maastricht.
Wethouder Nuss noemt de zonnepanelen een ‘mooi en zichtbaar duurzaam gebaar op precies de juiste plek. Boerderij Daalhoeve is een centrum voor natuur- en milieu-educatie en dus bij uitstek de locatie om een goede zichtbare stap naar verduurzaming te nemen. Kinderen ervaren hier op jonge leeftijd het belang van zuinig omgaan met energie en leren spelenderwijs hoe energie ook duurzaam opgewekt kan worden.’

Daalhoeve had aan de officiële opening een tekenwedstrijd verbonden. De mooiste tekening was volgens de jury die van Jarold Boafy. Hij mocht een naam bedenken voor de kast van de omvormer die de kilowatt-uren registreert. Na een rondleiding op de boerderij kregen alle kinderen limonade en cake en een kleine attentie in de vorm van een portemonneetje.
 

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer