Zonnepanelen op Daalhoeve

Sinds donderdag 21 november wordt het dak van Boerderij Daalhoeve versierd met zonnepanelen. Wethouder Duurzaamheid Albert Nuss opende de zonnecentrale, samen met kinderen van groep 6 van de Elckerlyc en Fons Olterdissenschool. De zonnepanelen zijn door de samenwerking met het bedrijf RoofTopEnergy, dat ze heeft ontworpen, beheert en exploiteert, geplaatst zonder een financiële bijdrage van de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Daalhoeve betaalt voor de stroom tien jaar lang een vaste stroomprijs. Met deze constructie is de boerderij een pilot-project in Maastricht.
Wethouder Nuss noemt de zonnepanelen een ‘mooi en zichtbaar duurzaam gebaar op precies de juiste plek. Boerderij Daalhoeve is een centrum voor natuur- en milieu-educatie en dus bij uitstek de locatie om een goede zichtbare stap naar verduurzaming te nemen. Kinderen ervaren hier op jonge leeftijd het belang van zuinig omgaan met energie en leren spelenderwijs hoe energie ook duurzaam opgewekt kan worden.’

Daalhoeve had aan de officiële opening een tekenwedstrijd verbonden. De mooiste tekening was volgens de jury die van Jarold Boafy. Hij mocht een naam bedenken voor de kast van de omvormer die de kilowatt-uren registreert. Na een rondleiding op de boerderij kregen alle kinderen limonade en cake en een kleine attentie in de vorm van een portemonneetje.
 

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer