Daalhoeve vangt verstoten kalfje op

Het nieuwe kalf is er een van een tweeling, die half november werd geboren. Het komt maar zelden voor dat Galloway-runderen tweelingen werpen. Meestal komt een van de kalveren dan dood ter wereld, of wordt het door de moeder verstoten. De eerste week na de geboorte ging het nog goed, maar toen verstootte de moederkoe het kalf alsnog. Onze beheerder Ralph Frissen kreeg vervolgens een telefoontje van de natuurbeheerders en reisde af naar Nijmegen om het kalf op te halen. Het wordt op onze boerderij nu met de hand grootgebracht. Het is de vijfde keer dat Ralph op deze manier een verstoten kalf heeft opgevangen. Van de andere vier lopen er nog twee rond op Daalhoeve. 

Zie ook dit bericht op natuurbericht.nl (kopieer de link en plak ze in uw browser): 

http://www.natuurbericht.nl/?id=11797&Eid=3234

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer