Daalhoeve vangt verstoten kalfje op

Het nieuwe kalf is er een van een tweeling, die half november werd geboren. Het komt maar zelden voor dat Galloway-runderen tweelingen werpen. Meestal komt een van de kalveren dan dood ter wereld, of wordt het door de moeder verstoten. De eerste week na de geboorte ging het nog goed, maar toen verstootte de moederkoe het kalf alsnog. Onze beheerder Ralph Frissen kreeg vervolgens een telefoontje van de natuurbeheerders en reisde af naar Nijmegen om het kalf op te halen. Het wordt op onze boerderij nu met de hand grootgebracht. Het is de vijfde keer dat Ralph op deze manier een verstoten kalf heeft opgevangen. Van de andere vier lopen er nog twee rond op Daalhoeve. 

Zie ook dit bericht op natuurbericht.nl (kopieer de link en plak ze in uw browser): 

http://www.natuurbericht.nl/?id=11797&Eid=3234

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer