Exotisch Maastricht

We staan er niet altijd bij stil, maar iedere dag hebben we te maken met verre landen. We dragen kleren van katoen, we maken het eten op smaak met peper en zout, we drinken koffie en thee en we dragen gouden of zilveren sieraden. We zijn kind aan huis bij de afhaal Chinees en we zijn dol op pizza. Dat is allemaal zo gewoon geworden dat het bijna Nederlands is. Als alles wat ooit uit het buitenland is gekomen weer terug zou gaan naar waar het vandaan kwam, zou ons leven wel heel erg saai en kaal worden.

Toch zijn er ook planten, zaden en dieren uit verre landen die schade aanrichten aan onze natuur of ziektes veroorzaken. Denk maar aan Japans Knoopkruid, grijze eekhoorns, waterschildpadden. Moeten we ingrijpen? Zo ja, hoe dan? Allemaal vragen die in de week van 4 t/m 11 mei in Maastricht aan bod komen bij Natuurmonumenten, Groei en Bloei, het IVN, het Natuurhistorisch Museum, het Natuurhistorisch Genootschap, de kinderboerderijen en het CNME. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Het gaat de hele week over vissen, schapen, geiten, planten, slangen, hagedissen, schildpadden, insecten e.d. met als afsluiting een grote Draken en Slangendag in de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat in Maastricht op zondag 11 mei.

Ook op Daalhoeve vindt u exotische dieren, met natuurlijk de alpaca als blikvanger. Daarnaast zijn onder meer ook de angorageiten en boergeiten van oorsprong exotisch.  

Kijk voor het hele programma van Exotisch Maastricht op www.cnme.nl/nl/activiteitenagenda.

Daalhoeve wint Groene Duim van IVN 19 december 2017

Boerderij Daalhoeve heeft op maandag 19 december de eerste Groene Duim gewonnen van IVN Limburg. Hieraan is een geldbedrag verbonden van honderd euro.

Lees meer
Tijdelijk afscheid van onze kippen 16 december 2017

Na de nieuwe uitbraak van de vogelgriep hebben wij besloten tijdelijk afscheid te nemen van onze kippen. Kippen houden vinden wij met de huidige maatregelen niet verantwoord.

Lees meer
Kerstsfeerdagen 2017 12 december 2017

Op zaterdag 16 en zondag 17 december organiseren we onze jaarlijkse Kerstsfeerdagen. We brengen de boerderij dan in een gezellige kerstsfeer.

Lees meer