Exotisch Maastricht

We staan er niet altijd bij stil, maar iedere dag hebben we te maken met verre landen. We dragen kleren van katoen, we maken het eten op smaak met peper en zout, we drinken koffie en thee en we dragen gouden of zilveren sieraden. We zijn kind aan huis bij de afhaal Chinees en we zijn dol op pizza. Dat is allemaal zo gewoon geworden dat het bijna Nederlands is. Als alles wat ooit uit het buitenland is gekomen weer terug zou gaan naar waar het vandaan kwam, zou ons leven wel heel erg saai en kaal worden.

Toch zijn er ook planten, zaden en dieren uit verre landen die schade aanrichten aan onze natuur of ziektes veroorzaken. Denk maar aan Japans Knoopkruid, grijze eekhoorns, waterschildpadden. Moeten we ingrijpen? Zo ja, hoe dan? Allemaal vragen die in de week van 4 t/m 11 mei in Maastricht aan bod komen bij Natuurmonumenten, Groei en Bloei, het IVN, het Natuurhistorisch Museum, het Natuurhistorisch Genootschap, de kinderboerderijen en het CNME. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Het gaat de hele week over vissen, schapen, geiten, planten, slangen, hagedissen, schildpadden, insecten e.d. met als afsluiting een grote Draken en Slangendag in de Natuurtuinen Jekerdal aan de Drabbelstraat in Maastricht op zondag 11 mei.

Ook op Daalhoeve vindt u exotische dieren, met natuurlijk de alpaca als blikvanger. Daarnaast zijn onder meer ook de angorageiten en boergeiten van oorsprong exotisch.  

Kijk voor het hele programma van Exotisch Maastricht op www.cnme.nl/nl/activiteitenagenda.

Halloween 28 oktober 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober organiseren wij samen met Stichting Jeugdwerk Pottenberg onze jaarlijkse Halloween-middag. Deze vindt plaats tussen 12 en 17 uur. De kosten bedragen € 1,50 per kind.

Lees meer
Teambuilding op Daalhoeve 29 september 2017

Op 29 september hield het bedrijf Fortimedix Surgical uit Nuth een dagje teambuilding op onze boerderij. Met mooi weer staken de medewerkers hun handen flink uit de mouwen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer
Leuk programma voor peuters en kleuters 29 september 2017

Woensdag 4 oktober organiseert Peuteropvang Spet & Spat in onze middenstal de eerste van drie activiteiten voor peuters en kleuters. De volgende vinden plaats op 11 en 13 oktober. Deelnemen is gratis.

Lees meer